Aviva torna várandósoknak Szigetszentmiklóson és online

Az Aviva módszer nem csak a babatervezéskor siet a segítségedre, de akkor is alkalmazhatod, amikor a kicsi már beköltözött a pocakodba. A várandósokkal végzett gyakorlatok kevésbé intenzívek, inkább a légzésre és a relaxációra koncentrálunk.

A mozgás minden életszakaszban, így állapotosan is kiemelten fontos. Bár a várandósság alapvetően egy örömteli állapot, jó néhány kellemetlen tünet – pl. hangulatingadozás, derékfájás, puffadás, székrekedés, reflux, álmatlanság – megnehezítheti a babavárást. Az általam ajánlott gyakorlatsort bátran végezheted a várandósság alatt – természetesen az orvosod esetleges utasításait figyelembe véve. A mozgás ugyanis csökkenti a kellemetlen tüneteket, javítja a vérkeringést, a hangulatot, és nem utolsósorban hozzád hasonló kismamákkal találkozhatsz az órákon.

Miért érdemes Avivázni várandósság alatt?

yoga

Átmozgat

Az Aviva várandós torna segíti a jobb közérzetet, a gerinc körüli területeket átmozgatja, nyújtja, a növekvő pocak okozta derékbántalmakat csökkenti.
motherhood

Felkészít a szülésre

A torna áldásos hatásai közé tartozik, hogy nem csak örömtelibbé teszi a várandósságot és felkészíti a testedet és a lelkedet a szülésre, de a szülést követő regenerációt is elősegíti.
pregnant (1)

Segít a babához kapcsolódni

Az órák végén a relaxációs gyakorlatok nem csak az ellazulást, de a kisbabáddal való tudatos kapcsolódást, kommunikációt is támogatják.

Hogyan épülnek fel az órák?

Az órát egy 10 perces bemelegítéssel kezdjük, amikor is teljesen átmozgatjuk a testet fejtetőtől egészen a lábujjakig.  Ezt követi a 35 perces várandóstorna, először a talajon fekve, majd ülve és a végén állva. Gerinc nyújtó, csípő nyitó, gátizom erősítő gyakorlatok követik egymást légzéssel egybekötve. Az óra relaxációval zárul, amely segít neked a lelki felfrissülésben, a lazításban és, a  babáddal történő tudatos kapcsolódásban.

Mikortól vehetsz részt az Aviva várandóstornán?

A várandóstorna minden egészséges kismamának ajánlott a várandósság 12. hetétől egészen a szülésig. Rendkívül fontos, hogy folyamatosan figyeld a tested és hallgass a jelzéseire, és e szerint tornázz, ha valami nem esik jól, ne csináld, vagy csak kevesebbet csinálj egyes gyakorlatokból.

Online is be lehet csatlakozni az órákra?

A várandóstornára van lehetőséged távolról, mindössze a számítógéped/telefonod segítségével becsatlakozni. Ha messze laktok, vagy ha éppen túl fáradtnak érzed magad az utazáshoz, esetleg nagy pocakkal már nem vágysz annyira közösségbe, akkor is van lehetőséged részt venni, velünk tornázni. Ez esetben egyeztessünk előre, hogy a technikai feltételek biztosan adottak legyenek.

Jelentkezz be hozzám órára!

Ha megtetszett, amit olvastál, és szívesen becsatlakoznál az órákra, az alábbi jelentkezés kitöltésével megteheted.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.