Aviva torna nőgyógyászati problémákra

Talán nincs olyan nő, aki élete során ne találkozna kisebb-nagyobb nőgyógyászati problémával. Az Aviva torna egy teljesen természetes, hormonoktól mentes módja annak, hogy a kisebb-nagyobb nőgyógyászati betegségeket visszaszorítsuk. A gyakorlatok remekül kiegészíthetik a terápiás kezeléseket, illetve segíthetnek mind a tüneteket, mind a kiváltó okokat csökkenteni, megszüntetni – legyen az hormonális zavar vagy valamilyen elváltozás.

Bár az Aviva tornát alapvetően a menstruációs ciklus szabályozására fejlesztette ki még a hatvanas években Aviva Gabriella Steiner, hamar kiderült, hogy nőgyógyászati panaszokra, köztük a meddőségre is megoldást nyújthat a torna rendszeres alkalmazása. Illetve mivel a felborult hormonháztartás és a rendszertelen vérzés gyakran összefügg a meddőséggel, akkor is érdemes a tornát gyakorolnod, ha még nem szeretnél babát, de később igen, és rendszertelen a vérzésed. Így a babatervezés is sokkal könnyebbé válhat, hiszen a (viszonylag) pontos ciklusban könnyebben nyomon követheted a termékeny, illetve kevésbé termékeny időszakokat, ennek megfelelően azt is, hogy mikor (ne) legyetek együtt pároddal.

FONTOS: Amennyiben orvosi kezelés alatt állsz, mindig egyeztess az orvosoddal, hogy a kezelés során engedélyezett-e a testmozgás (beleértve az Aviva tornát is).

Milyen betegségek, állapotok rendezésében segíthet az Aviva torna?

A rendszeresen végzett Aviva torna alapvetően jó hatást gyakorol az alhasi szervek vérkeringésére. Nagyon sok nőgyógyászati problémára nyújthat megoldást, néhány példa a leggyakoribbak közül, amivel hozzám érkezni szoktak:

  • A fájdalmas menstruáció megkeserítheti a hétköznapjainkat: az Aviva torna sikeresen csökkentheti a nehéz napokon érzett görcsöket, fájdalmakat.
  • Ugyanígy a rendszertelen – túl rövid, túl hosszú, ki-kimaradozó – menstruációs ciklus rendezésében is számtalan sikertörténetünk van.
  • A PMS – premenstruációs szindróma – sem elhanyagolandó hatást gyakorolhat a menstruációt megelőző napjainkra, az ezzel járó hangulatingadozásokat, egyéb tüneteket csökkenti az Aviva módszer alkalmazása.
  • A különböző ciszták – pl. petefészek-ciszta, vagy a PCOS (policisztás ovárium szindróma) tüneteit csökkenti a rendszeresen végzett torna.
  • A miómák, polipok sokszor műtéti úton kerülnek eltávolításra – van példánk arra, hogy a rendszeres tornával ezek a kinövések nagymértékben csökkentek.
  • A saját belső hormonháztartás serkentésével a hormonszint normalizálására, hangulat javítására, a libidó megnövelésére és energikusabbá válásra.
  • Vetélés utáni erőnlét és fogamzóképesség visszaszerzésére is javasoljuk az Aviva tornát.
  • Hormonális eredetű súlytöbblet esetén az optimális testsúly elérésének és megtartásának segítésére is megfelelő a módszer.
  • Nőgyógyászati műtétek előtt a regenerálódás támogatására.
aviva-2

Az Aviva torna előnyei

yoga

100%-ig természetes módszer

A legtöbb nőgyógyászati problémára az orvostudomány gyógyszerekkel (gyakran hormonokkal), illetve műtéti úton tud megoldást nyújtani. Az Aviva módszer teljesen természetes, hormonoktól mentes módja annak, hogy a tüneteket, fájdalmakat csökkentsd, az okokat pedig visszaszorítsd vagy akár megszüntesd.
womb

Kiegészítheti az aktuális orvosi kezelést

Az Aviva torna rendszeres alkalmazása elősegíti a gyorsabb regenerálódást a nőgyógyászati műtéteket követően, illetve természetes kiegészítője lehet a nőgyógyászati terápiáknak.
nok egyutt

Sorstársakkal is találkozol az órákon

Ha részt veszel valamelyik Aviva tanfolyamomon vagy a gyakorló órákon, nagy eséllyel találkozol olyanokkal a résztvevők között, akik hasonló betegségeken mennek vagy mentek keresztül, mint Te. A lelki támogatás, tapasztalatcsere pedig hozzájárul a jó hangulatodhoz, általános közérzetedhez.

Az egészséges életmód fontosságáról

Abban hiszek, hogy a testmozgás a hétköznapjaink része kell, hogy legyen. Az Aviva torna önmagában nem feltétlenül lesz eredményes: fontos a rendszeresség, az életmódunkra – önmagunkra – való odafigyelés. A helyes táplálkozás és a megfelelő mennyiségű alvás, szabad levegőn tartózkodás mind-mind a kulcsa lehet annak, hogy megelőzzük a betegségeket, a már kialakult kóros állapotokat, tüneteket pedig visszaszorítsuk.

Az Aviva gyakorlatok az altesti szervek vérbőségét fokozzák, segítik a létfontosságú anyagok méhbe, petefészekbe jutását, ezáltal azok működését serkentve. Számtalan sikertörténet igazolja, hogy érdemes az Aviva módszert gyakorolni, akár valamilyen konkrét panasszal érkezel, akár “csak” a ciklusodat, hormonháztartásodat szeretnéd kicsit helyrehozni.

Hogyan épülnek fel az órák?

Az Aviva gyakorlatsor 18 elemből áll. Ezek könnyen elvégezhetőek, nem igényelnek különösebb állóképességet. A gyakorlatokat zenére végezzük, és kényelmes ruházaton kívül másra nincs szükség.

Online is be lehet csatlakozni az órákra?

Az órákra online is becsatlakozhatsz, ha messze laksz, vagy egyszerűen nincs módod személyesen jelen lenni. Ha online szeretnél részt venni, azt mindenképp jelezd jelentkezéskor, hogy a technikai feltételeket le tudjuk egyeztetni.

Milyen tanfolyamokra jelentkezhetsz?

Aviva alaptanfolyam

Az Aviva torna 18 gyakorlatát egy 4 órás alaptanfolyamon sajátíthatod el. Ezután akár önállóan, otthon is végezheted a tornát. A rendszeresség nagyon fontos, a sikeresség kulcsa! Személyesen két helyszínen, Szigetszentmiklóson és Budaörsön, illetve online is tartok betanító tanfolyamokat. Ha még nem ismered az Aviva módszert, akkor először az alaptanfolyamon való részvételt javaslom.

Aviva gyakorló órák

Az Aviva gyakorló órákon való részvétel feltétele a 4 órás betanító tanfolyam elvégzése. Az 1 órás kellemes hangulatú gyakorló órán lehetőséget biztosítok számodra, hogy finomítsd az egyes gyakorlati elemek kivitelezését, és találkozz olyan emberekkel, akiknek hasonló a céljuk. Az óra végi relaxáció hozzásegíthet ahhoz, hogy ne csak testileg, hanem lelkileg is felfrissítsd magad. Gyakorló órákat személyesen két helyszínen: Szigetszentmiklóson és Budaörsön, és online is tartok.

Jelentkezz be hozzám órára!

Ha megtetszett, amit olvastál, és szívesen becsatlakoznál az órákra, az alábbi jelentkezés kitöltésével megteheted.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.