Aviva torna változókori panaszokra

A változókor – minden nehézségével együtt – a nők életének fontos és természetes állomása. Gyakorlatilag egy felborult hormonális állapotról van szó, amelyben a tünetek mindenkinél változó módon, de megjelennek és megnehezítik a mindennapokat. Az Aviva gyakorlatok rendszeres alkalmazásával ezek a tünetek nagymértékben csökkenthetőek, illetve meg is szüntethetőek. Nem kell rosszul éreznünk magunkat a változókor alatt sem.

A változókor okai és lefolyása néhány szóban

A változókor általában a nők 45-55 éves korától jelentkező állapot. A szervezet addigi hormonális egyensúlyának felborulása, átalakulása okozza. Eleinte (a premenopauza időszakában) ösztrogéntöbblet alakul ki, mivel megszűnik a tüszőrepedés, vele együtt pedig a sárgatesthormon (progeszteron) termelődése. Ilyenkor a menstruáció sokszor még aktív, de vérzészavar, polipok, miómák kialakulása már jelentkezhet. A klimax következő szakaszában (perimenopauza) a havi vérzés is megszűnik, és ösztrogénhiány alakul ki. Ekkor jellemzőek a hőhullámok, álmatlanság, szorongás, depressziós tünetek. A menopauza szó valódi értelmében azt a dátumot jelöli, amely előtt 12 hónapja folyamatosan nincs vérzés. A posztmenopauza pedig azt az időszakot jelenti, amikor a nemi hormonok már egyáltalán nincsenek jelen. Ilyenkor erősödik fel a csontritkulás, megnő az olyan betegségek kockázata, mint a cukorbetegség, Alzheimer-kór. A változókori tünetek és a szövődményként kialakuló esetleges betegségek ellen azonban nagyon sokat lehet tenni a megfelelő életmóddal, táplálkozással.

Milyen betegségek, állapotok rendezésében segíthet az Aviva torna?

A rendszeresen végzett Aviva torna alapvetően jó hatást gyakorol az alhasi szervek vérkeringésére, a létfontosságú anyagok ide való eljuttatásában. Lássuk, milyen változókori tünetek csökkentését vagy épp megszűnését tapasztalhatjuk az Aviva torna segítségével:

  • a klimaxszal párhuzamosan gyakran kialakuló polipok, miómák, ciszták méretének csökkentése, visszaszorítása
  • a fellépő vérzészavar (túl rövid vagy túl hosszú ciklusok), esetleg bő vérzés rendezése
  • hőhullámok, izzadás csökkentése
  • a hormonális változás következtében fellépő súlytöbblet leküzdése
  • fáradtság, hangulatingadozás, depressziós hangulat visszaszorítása
  • a hüvelyszárazság, fájdalmas közösülés megszüntetése, a libidó növelése
  • segít megelőzni a csontritkulást, érelmeszesedést, cukorbetegség kialakulását
aviva torna szabadban

Az Aviva torna előnyei

yoga

100%-ig természetes módszer

A változókor alapvetően egy felborult hormonális állapotot fémjelez. Bizonyos hormonok termelődése lecsökken vagy megszűnik. Az Aviva gyakorlatsorok éppen a hormonális egyensúlytalanságot segítenek helyrehozni, teljesen természetesen.
womb

Fontos szerepet játszik a megelőzésben

Az Aviva torna is egy mozgásforma - a rendszeres mozgás pedig nagy szerepet játszik az egészségünk megőrzésében, illetve abban, hogy a változókort minél könnyebben ``átvészeljük``.
nok egyutt

Sorstársakkal is találkozol az órákon

Az Aviva tanfolyamokon, gyakorló órákon gyakran részt vesznek változókorúak. Így nagy eséllyel találkozol hozzád hasonló korúakkal, megoszthatjátok egymással a nehézségeiteket, a jó hangulat pedig még közelebb visz ahhoz, hogy jól érezd magad.

Az egészséges életmód fontosságáról

Abban hiszek, hogy a testmozgás a hétköznapjaink része kell, hogy legyen. Az Aviva torna önmagában nem feltétlenül lesz eredményes: fontos a rendszeresség, az életmódunkra – önmagunkra – való odafigyelés. A helyes táplálkozás és a megfelelő mennyiségű alvás, szabad levegőn tartózkodás mind-mind a kulcsa lehet annak, hogy egy olyan természetes, ugyanakkor mégis gyakran nehéz folyamatot, mint a változókor, könnyebben megéljük, és ezeket az éveket is jó közérzettel, vidáman töltsük el. Nem kell, hogy a nőiség véget érjen a menstruáció megszűnésével – ugyanúgy lehetünk nőiesek, jó megjelenésűek, mint fiatalabb éveinkben. 

Az Aviva gyakorlatok az altesti szervek vérbőségét fokozzák, segítik a létfontosságú anyagok méhbe, petefészekbe jutását, ezáltal azok működését serkentve. Számtalan sikertörténet igazolja, hogy érdemes az Aviva módszert gyakorolni – akár a változókori panaszok megelőzéséről, vagy már kialakult állapotok, tünetek csökkentéséről van szó.

aviva torna valtozokorra

Hogyan épülnek fel az órák?

Az Aviva gyakorlatsor 18 elemből áll. Ezek könnyen elvégezhetőek, nem igényelnek különösebb állóképességet. A gyakorlatokat zenére végezzük, és kényelmes ruházaton kívül másra nincs szükség.

Online is be lehet csatlakozni az órákra?

Az órákra online is becsatlakozhatsz, ha messze laksz, vagy egyszerűen nincs módod személyesen jelen lenni. Ha online szeretnél részt venni, azt mindenképp jelezd jelentkezéskor, hogy a technikai feltételeket le tudjuk egyeztetni.

Milyen tanfolyamokra jelentkezhetsz?

Aviva alaptanfolyam

Az Aviva torna 18 gyakorlatát egy 4 órás alaptanfolyamon sajátíthatod el. Ezután akár önállóan, otthon is végezheted a tornát. A rendszeresség nagyon fontos, a sikeresség kulcsa! Személyesen két helyszínen, Szigetszentmiklóson és Budaörsön, illetve online is tartok betanító tanfolyamokat. Ha még nem ismered az Aviva módszert, akkor először az alaptanfolyamon való részvételt javaslom.

Aviva gyakorló órák

Az Aviva gyakorló órákon való részvétel feltétele a 4 órás betanító tanfolyam elvégzése. Az 1 órás kellemes hangulatú gyakorló órán lehetőséget biztosítok számodra, hogy finomítsd az egyes gyakorlati elemek kivitelezését, és találkozz olyan emberekkel, akiknek hasonló a céljuk. Az óra végi relaxáció hozzásegíthet ahhoz, hogy ne csak testileg, hanem lelkileg is felfrissítsd magad. Gyakorló órákat személyesen két helyszínen: Szigetszentmiklóson és Budaörsön, és online is tartok.

Jelentkezz be hozzám órára!

Ha megtetszett, amit olvastál, és szívesen becsatlakoznál az órákra, az alábbi jelentkezés kitöltésével megteheted.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.