Baba-mama jóga

A baba-mama jóga legfőbb célja, hogy erősítse és elmélyítse az anya és a baba kapcsolatát, segítse összehangolódásukat. Remek lehetőség, arra, hogy édesanya és babája együtt mozogjanak, közös élményeket szerezzenek és minőségi időt töltsenek el együtt egy biztonságos, támogató közösségben.

A baba-mama jóga nem igényel semmilyen jógás “előéletet” az édesanya részéről. Biztonságos mozgásforma mind a baba, mind a nem olyan rég szült édesanya számára. Érdemes azonban azt is tudatosítani magadban, hogy a kisbabával, legyen egészen pici vagy már mozgékonyabb, más érzés jógázni, mintha egyedül tennéd. Természetes, hogy a pici jógik a gyakorlatok közben izegnek-mozognak, esetleg sírnak, megéheznek, vagy éppen tisztába kell tenni őket. A baba-mama jógán az a cél, hogy édesanya és babája is jól érezze magát, együtt fejlődjenek, ugyanakkor tekintettel legyünk a kicsik szükségleteire.

Miért érdemes részt vennetek a baba-mama jógaórán?

yoga

Segíti a szülés utáni regenerációt

A babás jóga nem csak a babára, de az édesanyára is jó hatással van: a szülés utáni regenerációt segíti, erősíti a medencefenék izmait, illetve jót tesz a sok emelgetéstől, ringatástól meggyötört vállaknak, hátnak és nyaknak.
demonstration

Találkozol más kismamákkal

A babás jóga segít kicsit kiszakadni a kisgyermekkel töltött monoton hétköznapokból. A felnőtt csevegés, a hasonló élethelyzetben levő édesanyákkal való tapasztalatcsere lelki támaszt nyújt az olykor nehéz időszakokban is.
baby-boy (1)

Segít a babához kapcsolódni

Az óra során minőségi időt töltesz a babáddal. A közös gyakorlatok erősítik a kapcsolatotokat, újfajta élményben lesz részetek, és nem utolsósorban a kicsi testtudata, izomzata is pozitív irányban fejlődik.

Hogyan épülnek fel az órák?

Az órát egy kis egymásra hangolódással, tudatosítással kezdjük, majd – ha kicsi babás jógán vagyunk – masszázzsal folytatjuk. Ezután következnek a babák tornagyakorlatai, majd az édesanyákat is megtornáztatjuk. Végül közös gyakorlatok és játék következik, majd lezárjuk az órát. A babatorna és a mamajóga váltakozik a baba ritmusához alkalmazkodva. A masszázst és a mozgást kedves mondókkal és dalokkal kísérjük.

Mikortól ajánlott a baba-mama jóga?

6 hetes kortól (császármetszésnél 8 hetes) 18 hónapos korig (24 hónapos korig, ha a baba szívesen jön).

Mit hozz magaddal a baba-mama jóga órára?

A baba saját kis takaróját, hogy érezze a megnyugtató otthon illatát,
a saját jógamatracodat (a teremben is van, ha neked nincs),
és minden olyan kelléket, ami a komfortérzeteket és nyugalmatokat biztosítja (pl. saját kis játékát).

Időpont és árak

Időpont:

 szerdánként 10:00-11:00. Az óra 60 perces.

Helyszín: 2310. Szigetszentmiklós, Petőfi Sándor utca 125. Mozaik Sziget Fejlesztő-és Programközpont

Díja: 3.000 Ft/alkalom kettőtöknek

Csatlakozni folyamatosan lehet a csoporthoz.

Jelentkezz be hozzám órára!

Ha megtetszett, amit olvastál, és szívesen becsatlakoznál az órákra, az alábbi jelentkezés kitöltésével megteheted.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.