Örömtorna - fascia torna gátizomtornával

A fascia torna (vagy kötőszöveti tréning) a krónikus fájdalmak kezelésében, csökkentésében nyújt hatékony segítséget. Az óra utolsó harmadában pedig Aviva gátizomtornát végzünk. A női gátizomzat edzésére mai napig kevés figyelmet fordítunk – pedig nem csak a már kialakult tüneteket lehet vele csökkenteni, de a megelőzésben is nagy szerepet játszik.

A fascia – magyarul kötőszövet – beborítja az izmainkat, a különböző szerveinket és a csontozatot is. Szó szerint behálózza az emberi testet és összeköti a részeinket, ez az úgynevezett kötőszöveti rendszer. Mozgási energiánk 80%-a szintén a fasciából ered, ezért nagyon fontos, hogy figyeljünk rá és folyamatosan karbantartsuk. Ha veszít folyadéktartalmából és rugalmatlanná válik, „kiszárad”, merevnek érezzük magunkat. Ha rugalmassá, lazává, de egyidejűleg feszessé tesszük, akkor megindul az öngyógyító folyamat a testben. A mozgásszervi panaszok a fasciánk edzésével lecsökkenthetők, vagy akár meg is szüntethetők, fiatalon és fitten tart.

Az óra utolsó harmadában AVIVA gátizomerősítő tornát végzünk. A medencealapi izmaink (gátizmaink) a szeméremcsont, a farokcsont, csípőcsont által körülhatárolt területen találhatóak meg. Ezt a háromrétegű izomzatot fúrja át a húgycső, a hüvely és a végbélnyílás. A női gátizomzat sajnos elhanyagolt terület, pedig erősítése minden életkorban fontos lehet. A tornagyakorlatok nem csak a panaszok megszüntetésére, hanem megelőzésre is javasoltak.

Milyen betegségek, állapotok rendezésében segíthet az örömtorna?

A fascia torna hatására

 • a  kötőszövet (fascia hálózat) kisimul, regenerálódik, rugalmasabbá válik, és így az izmok teljesítménye nő,
 • a mozgásszervi panaszok csökkennek, vagy meg is szűnnek,
 • szebb lesz a testtartás,
 • csökken a sérülésveszély,
 • erősíti és rugalmassá teszi a szalagokat, ínakat,
 • normalizálódik a vérkeringés.

A gátizomtorna hatására

 • a medencealapi izmok megerősödnek
 • könnyebben megelőzhető, visszafordítható az alhasi szervek süllyedése
 • az akaratlan vizelet- és székletvesztés is megelőzhető, vagy ha kialakult, segítség lehet ezek kezelésében is
 • javulhat a szexuális élet minősége
 • enyhülhet, vagy elmúlhat a hüvelyi szárazság
 • növekedhet a libidó
fascia torna
fascia torna gatizomtornaval

Miért érdemes részt venned a fascia tornán és a gátizomtornán?

fascia torna

Csökkenti vagy megszünteti a krónikus fájdalmat

A tüneti terápia helyett a fascia torna a kötőszöveti struktúrát kezeli, stimulálja és regenerálja a kötőszövetet.
yoga

100°%-ig természetes módszerek

Mind a fascia torna, mind a gátizomtorna teljesen természetes módszerek, hormonális és gyógyszeres rásegítés nélkül támogatják, regenerálják a női szervezet működését.
inkontinencia

Megelőzi vagy megszünteti az inkontinenciát

A vizelettartási nehézség különösen kellemetlen lehet - nem kell azonban együttélned vele, a gátizomtorna mind a megszüntetésben, mind a megelőzésben nagy segítséget nyújt.

Hogyan épülnek fel az órák?

Az órát egy 10 perces bemelegítéssel kezdjük, amikor is teljesen átmozgatjuk a testet, az ízületeket lábujjaktól egészen a fejtetőig.  Ezt követi a 25 perces fascia torna eszköz nélküli, és eszközös gyakorlatai. Majd 15 perces Aviva gátizom torna következik.  Az órát egy 10 perces kellemes, lazító relaxációval zárjuk.

Milyen eszközöket használunk az óra során?

 • fascia connector: egy rugalmas, fascia szöveteket imitáló anyag, amelynek a segítségével a gyakorlatok sokkal biztonságosabban, és precízebben hajthatók végre
 • kislabda

Ki vehet részt a fascia tornán és a gátizomtornán?

Életkortól, egészségi állapottól függetlenül minden hölgyet szeretettel várok órámon. (Amennyiben valamilyen orvosi kezelés alatt állsz, egyeztess kezelőorvosoddal a mozgásról.)

Időpont és árak

Időpont és árak

Időpont:

csütörtökönként 9:00-10:00.

péntekenként: 17.00-18.00

Helyszín: 2310. Szigetszentmiklós Bajcsy Zsilinszky u. 1/a Sziget Dance Tánc és Egészség Stúdió (Bowling Cafe I. emelet) A parkolóból egy külső lépcsőn (fal mögött) lehet felmenni

Díja: 3.000 Ft/alkalom

Csatlakozni folyamatosan lehet a csoporthoz.

Jelentkezz be hozzám órára!

Ha megtetszett, amit olvastál, és szívesen becsatlakoznál az órákra, az alábbi jelentkezés kitöltésével megteheted.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.